Liever papier dan een app?

Hoe hou jij je leven op orde, op papier of met high tech? Gebruik je een electronische agenda of hou je het liever bij pen en papier?

Als het aan ons ligt, mag je je Blackberry of iPhone regelrecht het raam uitgooien, want:

– Papier is gewoon overal te koop.
Een balpen en een notitieblokje kun je zelfs nog bij de dichtstbijzijnde supermarkt krijgen. Nog een potloodje erbij misschien?

– Papier neem je makkelijk mee.
Ja, oké. Een iPhone, Blackberry of laptop is ook draagbaar. Die kun je ook gemakkelijk van stad naar stad met je meeslepen. Maar ze halen het niet bij hun papieren versies, die in elke denkbare maat en omvang te krijgen zijn en in gevouwen vorm, verfrommeld en zelfs verscheurd in de kleinste broekzak passen. Wat dacht je van een snelle aantekening op een servetje?  En, hoe vaak wordt electronica eigenlijk gestolen?

– Papier kost maar weinig.
Veel goedkoper dan welke high-tech oplossing dan ook. Het verschil is zo groot dat je zelfs na aanschaf van een Moleskine plus een prachtige vulpen nog altijd gemakkelijk op vakantie kunt. Bovendien hoef je niet steeds te upgraden om met je hippe vriendjes in de pas te blijven lopen. Papier is gewoon van alle tijden.

– Geen gebruiksaanwijzing nodig
We denken niet dat je een uitgebreide gebruiksaanwijzing nodig hebt voordat je de pen op papier zet (tenminste, dat hopen we). Hoe lang ben je bezig om uit te vinden hoe je een afspraak in je elektronische agenda invoert? Op papier doe je dat in een handomdraai.

– In twee tellen gebeurd
Stel dat je inderdaad hebt uitgevonden hoe je Blackberry werkt, dan moet je nog door een serie menu’s heen ploeteren voordat je even ‘bananen’ aan je boodschappenlijstje kunt toevoegen. En dan gaan we er nog vanuit dat je goed kunt typen op het mini-toetsenbordje!


– Papier crasht niet op cruciale momenten

Stel je voor dat je laptop op de vloer valt, of dat je accu op een belangrijk moment leeg is? Misschien crasht het ding wel voordat je alles hebt opgeslagen. Of je kunt het scherm niet lezen in het felle zonlicht. Vergelijk dat eens met papier. Oh help, de inkt is op! Goh, paniek!

– Eventjes loskomen van je scherm
De belangrijkste reden om geen high-tech te gebruiken is dat je al zo verschrikkelijk veel tijd aan de pc zit. Hoeveel uur per dag zit je naar schermen en monitors en toetsenborden te turen? Mogen je ogen (en je hersens) alsjeblieft even pauze?

Maar….

Een van de redenen om toch electronica te gebruiken is de zoekfunctie! Hoe vind je een aantekening van een week geleden terug in je volgeschreven notitieboek?
Een goed punt. Maar ook daar is een oplossing voor! Wist je dat Leuchtturm notitieboeken genummerde pagina’s hebben en een ruimte voorin voor een inhoudsopgave? Zo heb je ook een uitstekende zoekfunctie op papier!

Een andere reden is dat je een pen moet hebben en die laat je altijd ergens liggen.
Ook een goed punt. Maar wederom is er een oplossing. Er zijn zelfs verschillende oplossingen! De design pen clip van Authentics bijvoorbeeld. Of de briljante oplossing van Leuchtturm1917: de pen loop. Altijd je pen bij de hand.

Eén reactie op “Liever papier dan een app?

  1. […] het tempo en geniet van het proces. Dit stimuleert synapsen in je hersens waarmee je je gedachten lang genoeg vast kunt houden om ze te kunnen opschrijven. Met de hand […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s