Ik heb geen tijd om te schrijven! O nee?

Tijd vinden om te schrijven

De tijd tikt door ...

In deze haastige tijden is het soms lastig die dingen te doen die je het meest na aan het hart liggen. Hoe kun je tijd vinden om te schrijven? Op Twitter en Facebook kwamen we de volgende tips tegen.

Formuleer een schrijfdoel
Geef jezelf elke dag (of elke week) een bepaald doel. Wat wil je deze dag (of deze week) met schrijven bereiken? Als je een paar minuutjes over hebt: pak je pen! Vijf minuten kunnen genoeg zijn. Neem dat momentje om je eigen geschiedenis op te schrijven in plaats van weer nieuwe dingen mee te maken.

Maak een schrijfplek
Creëer een plek speciaal voor schrijven.
Je creativiteit wordt beïnvloed door je omgeving. Om zo min mogelijk afleiding te hebben zou je een stil schrijfplekje moeten vinden waar je inspiratie vindt en hopelijk niet gestoord wordt. Sommige mensen zoeken in de agenda naar een dag waarop ze alleen thuis zijn. En sommige mensen plannen een hele nacht, als de anderen slapen.

Stel prioriteiten
Zeg tegen jezelf dat schrijven belangrijk voor je is en dat je er tijd voor moet vrijmaken. Net als eten en drinken is dit een essentieel onderdeel van je leven. Drie maaltijden per dag? Minstens één schrijfmoment per dag!

Buit elke gelegenheid uit
Zorg dat je altijd een notitieboek bij je hebt, in je tas of je broekzak. Je weet maar nooit wanneer inspiratie opdoemt. In de wachtkamer, bij de kapper, op het station, in de bus, het restaurant.. overal kun je ideeën krijgen. Laat ze niet verloren gaan.

Voorkom een writersblock
Schrijftijd is waardevol, dus zorg dat je niet vast komt te zitten. Probeer je inkt te laten vloeien zonder perfectionistisch te zijn. Dat vertraagt alleen maar. Schrijf zoals je bent en het zal gaan zoals je wilt!

Digitale leestip: 151 Quick Ideas to manage your time

Bron: Paperblanks.
Nederlandse bewerking: Writersplaza

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s