Sprong in het diepe: uitgeven in eigen beheer

Carlijn Binnenhuis liet via Twitter weten dat haar boek er was, uitgegeven in eigen beheer. Daar wilden we meer over weten en we vroegen haar er op ons weblog iets over te vertellen.

Boek uitgegeven in eigen beheer

Door gastblogger Carlijn Binnenhuis

Hier ben ik dan , gevraagd om een stukje te schrijven over uitgeven in eigen beheer. Je zou denken dat moet toch niet zo moeilijk zijn, maar in werkelijkheid vind ik het best eng.

Ik zat vorig jaar achter mijn laptop en scheef mijn gevoel op. Ik had een vervelende scheiding achter de rug, met alle gevolgen van dien. Hoe moest ik nu op eigen benen staan?
Maar ik verlies nooit mijn humor en scheef het met een kwinkslag van me af. Dat het een verhaal zou worden waar zoveel mensen zich in zouden herkennen had ik niet verwacht. En zeker alle leuke positieve reacties overdonderden me best wel.
Tja….. en toen was er een boek. Een sprong in het diepe…. is de titel.
Naar veel aandringen van mensen om me heen heb ik besloten om het uit te geven in eigen beheer. Ik, een totale leek in de schrijverswereld, vond het wel stoer klinken. Wat doe je voor werk? Uh, ik werk in de zorg , heb een boek geschreven en uitgebracht in eigen beheer. Hoe leuk klinkt dat!
Maar blond als ik ben had ik geen idee wat me te wachten zou staan, dus besloot ik dat het tijd werd om de 21e eeuw in te duiken, die ik altijd uit alle macht heb geprobeerd te vermijden. Ik ging op zoek naar een tekstschrijver en via het internet vond ik een redacteur die er wel brood in zag. Ik kreeg van hem een goede feedback.
“Je hebt een goed en toegankelijk boek geschreven Carlijn, een boek vol vaart en humor, en ik denk dat veel mensen zich zullen herkennen in de problematiek. Daarnaast kon ik ook steeds een lach niet onderdrukken, ik ben benieuwd naar deel twee.”
Zeer lovend allemaal en ik kan het nog niet echt bevatten.
Maar zeg eerlijk, als je zoiets te horen krijgt, zelf prettig gestoord bent , durf je in mijn geval de tweede stap te maken. Dus besloot ik een isbn-nummer aan te vragen. En een dag of wat later stond ik geregistreerd als uitgever en auteur Carlijn Binnenhuis. Heel spannend vond ik zelf. Ik ben samen met een goede vriend Ton Kamp naar de drukker in de buurt gereden en heb daar een goede deal kunnen sluiten. De eerste honderd boeken zijn al bijna verkocht en hoe het verder gaat met Carlijn, dat ligt aan de lezer. Wat ik wel kan vertellen is dat het meisje vol streken en levenslust weer helemaal terug is. Daarom wil ik jullie een ding meegeven:
ALS JE NIETS DOET MET JE LEVEN, WEET JE OOK ZEKER DAT ER NIKS GEBEURT.

Op woensdag 21 november is de boekpresentatie

Eén reactie op “Sprong in het diepe: uitgeven in eigen beheer

  1. emmyschauwaers schreef:

    ja ik wil graag een boek schrijven van noah schauwaers mijn zoon en ik ben de mama emmy schauwaersmaar hij is zwaar gehandikapt en tot nu toe weten niet veel mensen dat die zwaare problemen heeft en dat die een plandje is dus die verblijft niet thuis en is verblijvend in geraartsbergen insteling het m p i voor mentaal en zwaare mensen die zelfs otistis zijn en ja die ginder verblijven omdat ze betere zorgen krijgen met vele groetjes emmy

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s